Frequently Ask Question


1. What are abortion pills?

Answer: There are two forms of abortion pills. The first form includes the following abortion pills:

a. Mifepristone

b. Mifeprex

c. Generic RU 486

The second type of abortion pills are as follow:

a. Misoprostol

b. Cytolog

For a successful termination of pregnancy, you should take any one pill of the first group and 1 pill from the second group. For ex. Mifepristone and Misoprostol.


2. How should you administer Mifepristone pill?

Answer: Take one tablet of 200 mg orally with water.


3. How should you administer Misoprostol pill?

Answer:

a. Take four tablet of 200 mcg through either of the following ways:

b. Keep the pills in the cheek pouches for half an hour.

c. Insert the pills into the vagina for half an hour.


4. What are the benefits of abortion pills.

Answer : Medical abortion method allows you to be performed at home. You can easily find abortion pills at home and administer them with complete privacy. Additionally, the side effects of abortion pills are only a few and they get healed soon after the procedure.


5. How can one know the completion of medical abortion procedure?

Answer :Cramps in the abdominal area and vaginal bleeding are the two symptoms that pregnancy termination procedure is getting complete. That being true, it is advised that you check the efficacy of abortion pills through a pregnancy test.


6. What are the side effects of abortion pills?

Answer:

a. Fever

b. Diarrhea

c. Excessive bleeding

d. Vomiting

e. Nausea


7. When should you confirm the pregnancy termination?

Answer : Confirming your pregnancy status immediately after the procedure may not give you accurate results. You are advised to check it at least 10 days after the procedure.


8. Can you breastfeed during abortion?

Answer : No, the components of Misoprostol may pass into the milk that you would breastfeed, hence it must avoided. You can collect your breast milk before you take the pills and administer while undergoing the procedure.


SHOP NOW